El Ple del Parlament de la setmana que ve tindrà especial interès mediàtic ja que es debatrà l'ampliació del Centre Recreatiu Turístic (CRT) de Vila-Seca i Salou. La Junta de Portaveus ha situat en l'ordre del dia del Ple la proposició de llei de Catalunya Sí Que Es Pot, que reclama la derogació del projecte de BCN World, aprovat la legislatura passada per CiU i PSC, amb l'abstenció de PPC i C's.

Socialistes i populars han presentat una esmena a la totalitat, com també ho ha fet JxSí, que no vol caure en contradiccions internes i ha decidit tombar qualsevol proposta sobre aquest projecte fins que ERC, CDC i els independents que formen part del grup no consensuïn una posició comuna.

Ara fa dues setmanes, el Govern va llançar un missatge de tranquil·litat. El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó va marcar com a «prioritari» el debat sobre l'ampliació del CRT, va assegurar que redefinint el projecte es generarà un major consens, tant social com polític i parlamentari.

El més probable és que la proposició de Sí Que Es Pot no arribi a debatre's en comissió. Els 89 vots que sumen entre JxSí, PSC i PPC són suficients per tombar-la.