CDC va perfilant el seu procés congressual. Acabada la primera fase amb més de 10.000 militants i simpatitzants -el 32,6% dels quals no està afiliat a la formació-, els resultats de les 2.000 primeres enquestes comencen a dibuixar quin podria ser el resultat de qüestions tan polèmiques com el canvi de nom del partit.

Tal i com va explicar ahir la directora de la comissió del procés congressual, Clara Tarrida, un 29,4% dels enquestats en els 2.000 primers tests comptabilitzats aposta perquè CDC segueixi sent la marca de la formació, un 35% aposta per mantenir el mot 'Convergència' al nom, un 14,4% opta per proposar les seves pròpies alternatives, un 10,5% creu que és millor desvincular-se per complet de l'actual nomenclatura, i un 10% prefereix no respondre la pregunta.

El resultat no és massa diferent al que ja es va obtenir en escrutar les primeres 500 enquestes, i això és interpretat per Tarrida com una mostra que les respostes podrien tenir pocs canvis al final de la recollida de les dades. Amb tot, la direcció de CDC interpreta les xifres com un clam de la militància «per un canvi de nom».