Tres nous casos de febre vírica de Zika, tots ells importats, han estat diagnosticats durant l'última setmana a Catalunya, amb la qual cosa s'eleven a 31 les persones infectades per aquest virus, entre elles tres dones embarassades que estan tenint un seguiment especial.

Segons va informar ahir el departament de Salut de la Generalitat, des de l'1 de gener s'han confirmat 31 casos importats de febre vírica de Zika a Catalunya, tots amb l'antecedent d'haver estat a l'Amèrica del Sud i Central a zones on la transmissió del virus és activa i d'haver estat picats per mosquits durant la seva estada. Els afectats són 14 homes i 17 dones, 3 de les quals són gestants.

El virus Zika (ZKV) provoca un quadre lleu amb febre moderada, exantema que s'estén des de la cara a la resta del cos, artritis o artràlgia passatgera (principalment articulacions petites de mans i peus), conjuntivitis i símptomes inespecífics com ara miàlgia, cansament i mal de cap i es transmet principalment per la picada de mosquits del gènere Aedes.???