L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va negar ahir que l'Ajuntament tingui un pla per regular la prostitució a la capital catalana després que diverses alcaldesses de l'àrea metropolitana s'hagin adherit a un manifest del Moviment Democràtic de Dones en què es demana al govern de BComú que reconsideri la possibilitat de regular la prostitució voluntària.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Colau va assenyalar que l'única mesura que ja s'està implementant des de fa tres mesos, segons va dir, és una taula de lluita i prevenció contra el tràfic de dones per garantir els seus drets, higiene i la seva seguretat i que es coordina amb la policia espanyola, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana, Fiscalia, judicatura i amb les entitats socials.

Per la seva banda, les alcaldesses de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, Badalona, Dolors Sabater, i Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, demanen que el tema es debati conjuntament en tota l'àrea metropolitana per no traslladar el problema a les ciutats veïnes.

En aquest sentit, Dolors Sabater, va assenyalar que es tracta de buscar solucions que «passen necessàriament per aquesta mirada plural, encarar el debat amb tranquil·litat i compartir aquesta mirada conjunta amb els que compartim veïnatge perquè, si no, l'únic que faríem seria traslladar el problema d'un carrer a l'altre o d'una ciutat a l'altra».

Així mateix, Parlon va demanar que no es porti el debat a l'àmbit de la regulació d'un mercat perquè la prostitució, segons va dir l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, «no hauria de ser una professió» i Conesa es va mostrar partidària de crear una taula conjunta per debatre els problemes metropolitans «sense posar en qüestió la de Barcelona».

L'alcaldesa de L'Hospitalet, per la seva banda, va lamentar que no sigui la Generalitat i l'Estat qui abordin la qüestió, ja que no es tracta, segons ella, d'una problemàtica circunscrita a l'àmbit municipal.

El Govern estudia el tema

Davant d'això, la consellera de la Presidència, Neus Munté, va explicar ahir que el Govern ha començat a debatre internament sobre com s'ha de regular la prostitució.

«El Govern està estudiant el tema», va assegurar Munté, que va explicar que encara no hi ha un «posicionament» únic al respecte i va recordar que aquesta qüestió «afecta diversos departaments». «Ho estem abordant al si del Govern», va insistir Munté en roda de premsa.