Una jutge de Barcelona ha arxivat les tres denúncies per abusos sexuals que van presentar ?exalumnes de l'escola Maristes de Sants-les Corts contra l'exsubdirector del centre F.M., apartat preventivament dels seus càrrecs l'11 de febrer passat, per entendre que els fets han prescrit. La jutge considera que aquests tres delictes han prescrit per haver transcorregut més de deu anys des que els tres denunciants van complir la majoria d'edat, de manera que s'ha excedit el termini legalment establert perquè aquests casos puguin ser perseguits penalment.

Fins ara, aquestes eren les tres úniques denúncies presentades contra l'exsubdirector del centre, de manera que la investigació ha quedat arxivada provisionalment.

Segons publicava El Periódico de Catalunya, F.M. va ser ascendit a sotsdirector fa uns deu anys, malgrat que almenys un exalumne havia informat a la direcció de l'escola que aquest professor havia abusat sexualment de diversos menors. Malgrat que el cas hagui quedat arxivat, el Col·legi dels Maristes mantindrà apartat del món escolar i de tota tasca educativa de manera indefinida a F.M.

El superior de la província marista de l'Hermitatge, a la qual pertany Catalunya, Pere Ferré, va defensar ahir que, davant els abusos sexuals a les escoles, «cal trencar el silenci i no mirar cap a una altra banda». Ferré va mostrar el seu dolor en descobrir els casos d'abusos. «Hem fet un treball d'equip intens per donar respostes i posar llum», va exposar.