Catalunya Ús la segona comunitat aut˛noma amb mÚs privatitzaciˇ sanitÓria

30.03.2016 | 06:30

Madrid, Catalunya, Balears i GalÝcia sˇn, per aquest ordre, les comunitats aut˛nomes que tenen major grau de privatitzaciˇ sanitÓria, mentre que el menor es dˇna a Extremadura, Castella-la Manxa, CantÓbria i Andalusia.
AixÝ ho conclou el tercer informe źLa privatitzaciˇ sanitÓria de les comunitats aut˛nomes╗, realitzat per la Federaciˇ d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat P˙blica (Fadsp) amb dades del 2015 i 2014, i que destaca que la privatitzaciˇ ha augmentat en totes les comunitats en aquest perÝode de temps.
La Fadsp subratlla que s'ha produ´t un augment de la privatitzaciˇ, en la provisiˇ i en el finanšament del sistema sanitari en general, especialment important a partir del 2009, i tambÚ s'han incrementat els concerts, l'assegurament privat i la despesa de butxaca.
L'informe indica que les comunitats amb un elevat grau de privatitzaciˇ sˇn Madrid (23 punts), Catalunya (22), Balears (19) i GalÝcia (18).
En comparaciˇ de l'anterior informe, totes les comunitats han vist augmentar els seus nivells de privatitzaciˇ excepte CanÓries, Castella i Lleˇ, Aragˇ, Andalusia i CantÓbria.
Les dades posen de manifest, a mÚs, la źgran desigualtat╗ entre regions, segons destaca la Fadsp.
Les variables analitzades han estat el percentatge de poblaciˇ coberta per Mutualitats de Funcionaris, la despesa en assegurances privades, la despesa sanitÓria de butxaca, el percentatge de llits hospitalaris privats, d'equipament d'alta tecnologia en hospitals privats, de la despesa sanitÓria dedicada a contractaciˇ amb centres privats i, per ˙ltim, la presŔncia de models de colĚlaboraciˇ publicoprivada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema