L'empresari del món de la comunicació Justo Molinero va retreure ahir al diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián el seu discurs en la fallida investidura de Pedro Sánchez, en què va proclamar des de la tribuna d'oradors: "Sóc el que vostès anomenen xarnego i independentista".

"Gabriel Rufián és un gilipolles. A mi no m'agrada. No em cau bé. Això que diu no s'ho creu. Això dels xarnegos... Ell, amb l'edat que té, ho ha viscut? Li ho han dit? Rufián, t'ho han dit alguna vegada? Ara vols tornar a treure aquests mites?", es va preguntar Molinero en una entrevista a RAC1.

"A mi no m'han dit mai xarnego, ni em sento xarnego", va postil·lar Molinero, que va assegurar que "en la Catalunya que m'agradaria no hi hauria gent com Rufián, que va a Madrid a dir que ens diuen xarnegos".

Molinero, nascut a Villanueva de Córdoba (Còrdova) el 1949 i que va emigrar a terres catalanes el 1967, va recalcar que a Catalunya "no es maltracta ningú per raons d'origen": "Jo sóc un català de Còrdova, perquè els catalans naixem on ens dóna la gana".

El fundador de Ràdio Tele-Taxi va carregar contra la presidenta andalusa, Susana Díaz, de qui va dir que li faria falta "conèixer més Catalunya", i també contra el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a qui va recomanar "viatjar més", per entendre que el procés sobiranista català no ha generat una crisi de convivència.

Molinero va explicar a més que el vicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, "serà qui encendrà aquest any les llums de la Fira d'Abril de Catalunya", una "imatge important".

Segons el seu parer, "Catalunya té dret a decidir", encara que va confesar que ell no és ni serà "mai" independentista.