La Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (Faada) va denunciar la promoció de la caça per part del Departament d'Agricultura de la Generalitat per controlar la població de senglars, per considerar-la «un mètode poc ètic i ineficaç».

Faada va presentar un estudi en què assenyala que la caça és el mètode utilitzat durant anys per controlar les poblacions d'animals, i en particular la del senglar, encara que va denunciar que la pràctica «no és ètica» i tampoc «efectiva» ja que el nombre de senglars no ha deixat de créixer exponencialment. Segons un estudi d'Agricultura, la població de senglars a Catalunya s'ha quintuplicat en 14 anys, fet que ha provocat conflictes amb persones en zones rurals i urbanes, accidents de trànsit i la transmissió de malalties i paràsits.

L'entitat animalista defensa mètodes alternatius per disminuir la població de senglars a Catalunya i acabar amb els problemes que generen. Una de les mesures més importants és el control de la fertilitat dels senglars mitjançant via oral o l'aplicació de vacunes d'anticonceptius anualment, que disminuiria el nombre d'animals a llarg termini.