La direcció del col·legi Kostka, dels jesuïtes, va comunicar al Departament d'Ensenyament dues denúncies de dos exalumnes que asseguren que van patir tocaments en aquesta escola als anys 70 i dels quals, segons el director del centre, no tenien cap coneixement.

Dos homes de 50 anys han denunciat a l'emissora RAC1 i als Mossos d'Esquadra aquests nous casos. Un d'ells quan tenia 8 anys, en el curs 1974-75, va tenir mal de panxa i a la infermeria va patir tocaments per part d'un professor. L'altre cas va ocórrer en l'any 1978 en semblants circumstàncies.

En tenir coneixement dels dos casos, el director adjunt de la Fundació Jesuïtes Educació, Josep Menéndez, va expressar la «consternació» del col·legi sobre els dos presumptes casos d'abusos sexuals i han aplicat el protocol d'actuació previst per la Generalitat, pel que han comunicat les denúncies al departament d'Ensenyament.

En un comunicat, el director adjunt de la Fundació Jesuïta mostra el seu «suport i solidaritat més incondicionals amb les víctimes d'abusos» i es posen «a la total disposició de les persones que sentin que han patit abusos sexuals, més enllà de les responsabilitats i prescripcions legals». «Que sàpiguen -va afegir Menéndez- que tenen les portes de l'escola obertes, i la direcció i titularitat del centre a la seva disposició».

«El nostre compromís» amb la custòdia i protecció dels nens i els joves és ferm -va afegir-. Per això, els últims anys, i en el marc del nostre treball educatiu, hem elaborat els corresponents protocols de prevenció, i hem impartit formació als educadors».