El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha condemnat enèrgicament els atemptats terroristes a Brussel·les i ha assegurat que el terrorisme "no doblegarà la voluntat democràtica de construir una Europa basada en valors com la pau i la convivència". En una breu declaració institucional, Puigdemont ha expressat el condol del Govern a les famílies de les persones que han perdut la vida aquest dimarts a Brussel·les, en un atemptat "al cor d´Europa". Així mateix, ha explicat que ha parlat per telèfon amb el cònsol general de Bèlgica a Catalunya per expressar-li el condol i oferir-li l´ajuda que necessiti. Puigdemont també està en contacte amb el representant permanent de la Generalitat de Catalunya davant de la Unió Europea, Amadeu Altafaj, per coordinar la informació. A les 17h es reunirà el gabinet de coordinació antiterrorista a Catalunya i Puigdemont ha avisat que es prendran les decisions que calguin per garantir la seguretat dels ciutadans.

Puigdemont ha expressat el condol als familiars de les víctimes d´uns atemptats que s´han produït "al cor d´Europa". En una ciutat que, tal com ha descrit el president, rep molta gent d´arreu del món, especialment de l´Europa comunitària i també de Catalunya.

El president ha explicat que ha parlat per telèfon amb el consol general de Bèlgica a Catalunya i que està en contacte amb Atafaj a través del conseller d´Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, per coordinar la informació dels atemptats. En aquest sentit, ha assegurat que no hi ha cap ciutadà català afectat pels atemptats.

A les 17h es reuneix el gabinet de coordinació antiterrorista amb el conseller d´Interior, Jordi Jané, i els màxims comandaments policials a Catalunya. Puigdemont ha assegurat que es prendran les decisions que s´hagin de prendre en aquesta reunió per tal de garantir la seguretat dels ciutadans.

El president ha refermat el compromís amb els valors fundacionals de la UE i ha advertit que el terrorisme no doblegarà la voluntat democràtic de construir una Europa basada en valors com la pau i al convivència, "valors sobre els quals Catalunya té una estima molt especial", ha afegit.