Els Mossos d'Esquadra segueixen investigant les causes del sinistre, entre les quals de moment s'ha descartat el mal estat de la carretera, per la qual cosa tot apunta, segons el conseller d'Interior, Jordi Jané, a un error humà o a una fallada mecànica. «S'haurà de veure si va haver-hi negligència o no i saber quin grau de negligència», va assegurar el conseller.

A l'espera que el conductor, de 62 anys d'edat, pugui declarar davant la jutge, ja que es recupera a l'UCI per una contusió pulmonar, els Mossos d'Esquadra li atribueixen un total de 13 delictes d'homicidi imprudent.

La jutge, que no va concretar quins delictes imputa al conductor, va acordar diumenge a la nit citar-lo per ahir al matí, en qualitat d'investigat, si bé la compareixença es va haver de posposar fins que l'estat mèdic de l'home li permeti acudir a la seva cita amb la magistrada, que ahir va prendre declaració a 24 passatgers de l'autobús.

Segons la companyia propietària de l'autobús, Autocars Alejandro, el conductor, amb trenta anys d'experiència i 17 d'ells en aquesta empresa, havia descansat abans del viatge, la qual cosa s'acredita amb les dades del tacògraf.

El fill del propietari d'Autocars Alejandro, l'empresa propietària de l'autocar accidentat, Raül López, va explicar ahir que no van aconseguir parlar amb el xofer de l'autocar sinistrat, però sí amb la seva filla, que els va dir que estava en estat de xoc. López va assegurar que els conductors dels cinc autocars, que viatjaven en comitiva, entre ells el seu pare, havien arribat a València a les 12.00 hores del migdia i havien descansat fins a les 3 de la matinada. Sobre la possibilitat que el conductor de l'autocar accidentat estigués prenent alguna medicació que li hagués pogut provocar somnolència, López va reconèixer que ho desconeix.