Un avió de Vueling que havia sortit aquest dimarts a les 07.10 hores ha optat per donar mitja volta després de tenir notícia dels atemptats a Brussel·les i ha tornat a aterrar a Barcelona a mig matí. Segons ha explicat la companyia, un altre aparell que viatjava cap a la capital europea ha optat per aterrar a Paris Orly i s'ha ofert als passatgers tornar a Barcelona amb el mateix avió si ho desitgen. Mentrestant, l'Aeroport del Brussel·les està tancat fins almenys les sis del matí de dimecres. Al llarg del dia, hi havia 19 vols programats entre Barcelona i Brussel·les i viceversa, segons Aena. La majoria han quedat cancel·lats, així com tots els de la resta de la jornada, i els de primera hora han acabat desviats. Pel que fa als nou que havien d'arribar a l'Aeroport del Prat, dos ja s'havien enlairat i els altres ja no ho faran.

D'altra banda, Vueling té tres avions a l'Aeroport del Brussel·les, dos amb destí a Barcelona i un a Alacant, que ja no han pogut sortir i les tripulacions es troben als seus hotels, segons l'aerolínia, que ha ofert als viatgers afectats agafar un altre vol en els propers dos mesos.

Pel que fa les altres companyies que volen a Brussel·les, Ryanair tenia prevista l'arribada d'un avió procedent de Barcelona a les 08.25, poc després de l'atemptat però a la pàgina web de l'Aeroport del Brussel·les consta com a cancel·lat. Quant a la resta de trajectes previstos entre les dues capitals, la companyia nord-irlandesa ja n'ha anunciat la seva cancel·lació i ha ofert als passatgers tornar-los els diners o bé agafar bitllet per un altre dia.

Per la seva banda, Brussels Airlines també ha confirmat l'anul·lació dels vols amb arribada o destinació a la capital belga, entre els quals s'inclouen els de Barcelona.