Set de les 13 estudiants mortes diumenge a l'accident d'autocar de Freginals (Tarragona) eren de nacionalitat italiana, dues eren alemanyes, una romanesa, una francesa, una austríaca i una uzbeka. Així ho va confirmar ahir el matí el conseller d'Interior, Jordi Jané.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller va informar que totes les víctimes mortals de l'accident tenien entre 19 i 25 anys.

Els cadàvers són al tanatori municipal de Tortosa, mentre que el Parador d'aquesta mateixa localitat va ser ahir habilitat per acollir els familiars de les víctimes.

Les famílies de la majoria de les víctimes de l'accident van arribar ahir al tanatori de Jesús de Tortosa, després de contactar amb els Mossos i amb l'equip forense del Departament de Justícia, i de passar per seu judicial per efectuar el reconeixement.

Al Tanatori de Tortosa-Jesús i als jutjats d'Amposta hi ha 10 intèrprets del Departament de Justícia per traduir en anglès, francès, italià, alemany i altres llengües. Aquests intèrprets van assistir les víctimes i els familiars en el reconeixement dels cadàvers i durant les entrevistes amb els Mossos i els professionals de l'Institut de Medicina Legal i Forense.

També es van posar a la disposició dels afectats que vulguin agilitzar tots els tràmits judicials vinculats a l'accident, com l'opció de formar part del procediment i reclamar les indemnitzacions legals que puguin correspondre.

23 ?ferits

Pel que fa a les 23 persones ferides a l'accident, ahir seguien ingressades a diversos centres sanitaris, segons va informar el Departament de Salut de la Generalitat.

La directora general de Trànsit, Maria Seguí, va indicar que la majoria de supervivents de l'accident d'autobús portava posat el cinturó de seguretat amb el qual estava dotat el vehicle en tots els seus seients.

Si bé la directora desconeix el nombre de víctimes mortals que usaven el cinturó, però, tot indica que algunes de les tretze noies mortes no el portaven posat, ja que van sortir disparades de l'autobús després de l'impacte.

Per aquest motiu, Seguí va insistir en la «importància» d'utilitzar «sempre, en tot moment i a tots els vehicles» aquest element de seguretat que, com el casc o les cadiretes dels nens, «salva vides».

Els Mossos d'Esquadra segueixen treballant en les tasques d'investigació de l'accident.

El ministre italià a Freginals

El primer ministre d'Itàlia, Matteo Renzi, va arribar ahir a l'aeroport de Reus per desplaçar-se a Tortosa i acompanyar els familiars de les set joves italianes que van morir en l'accident d'autocar ocorregut diumenge a Freginals. Es tracta d'una visita privada per la seva relació personal amb la família d'una de les víctimes de l'accident d'autocar a Freginals, segons van confirmar a l'ACN fonts del Govern, que van insistir que no es tracta de cap viatge oficial.

Renzi va ser rebut pel president de la Generalitat, Carles ?Puigdemont; la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, i pel subdelegat a Tarragona, Jordi Sierra.

Renzi va expressar el seu desig de no fer declaracions als mitjans de comunicació per poder aprofitar la seva breu estada a Tortosa per acompanyar les famílies de les set víctimes i expressar-los la seva solidaritat, segons van informar fonts governamentals.

En l'estada, el primer ministre italià, va trucar a Mariano Rajoy. Tots dos van conversar telefònicament sobre el sinistre.