El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va dir que la principal hipòtesi amb què es treballa és que l'accident es va provocar arran d'"una causa humana indeterminada, però més humana que tècnica". En declaracions a Tortosa, el ministre va assegurar que el conductor, que va resultar il·lès, va donar negatiu en les proves d'alcoholèmia i drogues, i que tant el tacògraf com els papers del vehicle no presentaven cap anomalia.

La investigació dels Mossos serà l'encarregada d'esclarir les causes d'un succés que entra amb força a la crònica negra de les carreteres estatals: en els últims 15 anys, només hi ha hagut un accident més greu que aquest, el que va succeir al novembre de 2014 a Cieza, Múrcia, on van morir 14 persones.

Per la seva banda, el conseller català d'Interior, Jordi Jané, va parlar d'un possible "error humà" com a detonant de l'accident. "Res fa pensar que sigui a causa del mal estat de la carretera o d'un punt negre viari", va destacar.

Conductor amb experiència

El conductor, un home amb experiència que fa 17 anys que treballa a l'empresa i sense cap sinistre en la seva trajectòria, declararà avui en qualitat de investigat davant l'autoritat judicial, després d'haver-ho fet ahir al matí a la comissaria per si pogués haver-hi una "actuació delictiva", va dir Jané. Pel que fa a l'autocar, aquest complia totes les normes de seguretat, havia passat la ITV quan li tocava i era un vehicle d'uns tres anys d'antiguitat de la marca Mercedes.