l president de la Generalitat, Carles Puigdemont, considera que encara és possible un acord amb l'Estat al voltant de la consulta sobiranista a Catalunya. En una entrevista publicada aquest dissabte al vespre a 'El Periódico', Puigdemont ha assegurat que està obert al diàleg amb el socialista Pedro Sánchez. "Per nosaltres no quedarà", ha afirmat. "Nosaltres estem disposats a parlar de data, de pregunta, de quòrums i d´incloure propostes alternatives", ha detallat. Puigdemont ha assegurat que el propòsit del Govern català no és una declaració unilateral d´independència o una declaració efectiva d´independència. A més, ha subratllat que tot i que "podria haver-hi canvis de legalitat, en cap moment hi haurà inseguretat jurídica".

El president de la Generalitat ha comentat que en el problema català "sempre hi haurà una elecció entre l´statu quo i la independència", tot i que ha descartat una declaració unilateral durant la legislatura.

"Si l´statu quo resulta insuficient per a tots i l´Estat creu que pot fer una oferta, com la que va fer Cameron als escocesos amb el 'devolution max' [transferència més gran de poders], nosaltres no ho veuríem malament", ha detallat. "No ens tanquem aquesta porta", ha assegurat Puigdemont.

El president de la Generalitat creu que el socialista Pedro Sánchez ha demostrat "ser més audaç que Rajoy" perquè està obert a dialogar. I ha explicat que li va plantejar "la proposta que estaríem en condicions d´acceptar, de negociar i d´entendre´ns, que és un referèndum". "Nosaltres estem disposats a parlar de data, de pregunta, de quòrums i d´incloure propostes alternatives", ha afegit.

Puigdemont ha assegurat que el propòsit del Govern català no és una declaració unilateral d´independència o una declaració efectiva d´independència". "El que diem és que per poder proclamar la independència i ser un estat hem de començar a aprovar un conjunt de lleis", ha remarcat.

Amb tot, el president de la Generalitat ha remarcat que "qui té el botó i l´autoritat per decidir si som independents, és la gent". "Aquest és un procés que comença a les urnes i que s´ha d´acabar a les urnes", ha conclòs.

Preguntat per si l'estabilitat parlamentària està garantida amb la CUP, Puigdemont ha afirmat que "en allò fonamental no s´ha fallat ni una vegada com es va demostrar en el ple sobre la pobresa.

Text