El vicesecretari general d'estratègia de CDC, Francesc Homs, va assegurar ahir que sent «un punt de pena i de compassió» per l'exsecretari general del seu partit Oriol Pujol, ara comminat per la justícia, si bé va recalcar que «aquest tipus d'actituds no es poden repetir mai més».

Oriol Pujol, segons una informació de TV3, està negociant amb la Fiscalia del cas ITV, en la qual està imputat per tràfic d'influències i suborn, acceptar una pena de fins dos anys i tres mesos de presó que suposaria el seu ingrés a la presó, a canvi que la seva dona, Anna Vidal, que també està acusada, quedi desvinculada de la causa.

Per aconseguir aquest acord, que li evitaria ser jutjat per un jurat popular i exoneraria la seva dona, Oriol Pujol hauria de pactar també amb l'acusació particular, exercida pel sindicat Manos Limpias, que demana per a ell una pena d'11 anys de presó i que de moment ha assegurat públicament que no està en negociacions.

Sentiment contradictori

En declaracions a TV3, Homs va reconèixer que aquest cas li «genera un sentiment de pena i un punt contradictori»: «Jo el vaig defensar, estava convençut que no havia fet res dolent perquè ell així m'ho va traslladar».

Segons Homs, que va arribar a formar part al costat d'Oriol Pujol, David Madí, Germà Gordó i altres del cercle de joves dirigents de CDC que van envoltar Artur Mas al seu llarg trajecte fins a la presidència de la Generalitat, ara experimenta els sentiments trobats que acostumen a aflorar «quan has confiat en una persona i veus que les coses han fallat».

«Aquest tipus d'actituds no es poden repetir mai més, s'ha de treure-ho del nostre sistema de convivència de manera rotunda i exemplar, cal ser radicalment exemplar», va sentenciar.??