El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, va signar ahir el requeriment previ a la interposició del recurs contenciós administratiu contra el Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre (PHCE). El Departament de Territori i Sostenibilitat presentarà el document davant el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient

El Govern català va informar que està en contra del règim de cabals al tram final de l'Ebre que preveu el pla i que té la intenció d'elevar l'assumpte al Tribunal Suprem, si l'Estat no rectifica i ?desestima el contenciós.

La Generalitat va informar en un comunicat que aposta per un règim de cabals circulants al tram final de l'Ebre que sigui flexible, en funció de si l'any és hidrològicament sec, normal o humit, «però, sobretot, que garanteixi la qualitat i la sostenibilitat dels ecosistemes associats a la conservació del delta de l'Ebre i dels espais de la Xarxa Natura 2000, una de les principals zones humides del sud d'Europa». Aquesta proposta es fonamenta en el rigor científic d'experts acadèmics i també en el consens assolit amb el territori a través de la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.

El delta de l'Ebre és un dels hàbitats protegits més fràgils del Mediterrani declarat Reserva de la Biosfera. El conseller Rull va defensar que «el pla no garanteix els cabals ambientals i ecològics i és perjudicial per als regadius perquè no prioritza la modernització, cosa que afavoriria el reg modern i sostenible».