Els partidaris i contraris de la independència a Catalunya se situarien en un empat tècnic, amb tan sols dues dècimes de diferència entre les dues opcions, segons el primer Baròmetre d'Opinió Política. Així, un 45,3% dels enquestats estarien a favor d'una Catalunya independent, mentre que un 45,5% s'hi mostraria en contra, fet que suposa un «empat tècnic, perquè la diferència va ser de quatre persones en una mostra de 1.500», va assenyalar el director del CEO, Jordi Argelaguet, destacant l'augment dels ciutadans que s'enquadren en el «no ho saben» (7,1%).

Respecte a l'anterior baròmetre, els partidaris de la secessió pateixen un retrocés de més d'un punt, en passar del 46,6% al 45,3%. Això no obstant, una mica més acusada és la caiguda dels contraris a la independència, que en quatre mesos han baixat 3 punts percentuals, del 48,2% del novembre passat al 45,5% actual.

Sobre el sentiment de pertinença, l'enquesta reflecteix que el 33,8% dels entrevistats se sent «tan espanyol com català» mentre que un 26,3% diu sentir-se únicament català i el 24,2% «més català que espanyol», la resta es sent més espanyol o únicament espanyol.

Respecte a les relacions entre Catalunya i Espanya, el 68,1% dels enquestats afirma que Catalunya gaudeix «d'un nivell insuficient d'autonomia», mentre que un 23,1% afirma sentir-se satisfet amb el grau d'autogovern que disposa Catalunya; per contra, el 4,3% dels entrevistats asseguren que aquesta gaudeix de «massa autonomia».

També el 38,5% dels entrevistats pel CEO assegura que Catalunya hauria de ser estat independent, per la qual cosa cau un punt i mig respecte a l'anterior baròmetre, mentre que el 26,3% advoca per l'encaix d'aquesta en el marc «d'una Espanya federal», postura que creix del 24,5% al 26,3%. En canvi, un 25,1% prefereix que Catalunya segueixi sent una comunitat autònoma dins d'Espanya, i només un 4,1% defensa que ha de ser únicament «una regió d'Espanya».