Les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón; Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; i Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, van demanar a la seva homòloga de Barcelona, Ada Colau, que «reconsideri» la posició de regular la prostitució voluntària a la capital catalana, que rebutgen.

Les tres alcaldesses estan entre els primers càrrecs públics que han signat un manifest de rebuig a la proposta de l'Ajuntament de Barcelona d'estudiar regularitzar la prostitució aprovada al desembre. El manifest forma part d'una campanya del Moviment Democràtic de Dones (MDM) i la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic de Dones i Nenes, que van presentar ahir a Barcelona, contra la regularització i a favor de les mesures per eradicar la prostitució.

ERC va criticar «l'ús partidista» de la Diputació de Barcelona per la participació de la seva presidenta, Mercè Conesa (CDC), en la presentació del manifest de rebuig a estudiar regularitzar la prostitució.

ERC, que forma part del govern d'aquesta diputació, es va voler «desmarcar» de l'acte i va advertir en un comunicat que «la institució no pot ser utilitzada per portar a terme aquest tipus de batalles partidistes».