El govern de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va proposar una modificació pressupostària de 366,8 milions per adaptar l'actual pressupost prorrogat al projecte de pressupostos per al 2016, que va presentar el govern municipal al novembre.

Una part d'aquests 366,8 milions, 275,4 milions, suposen un increment net del pressupost per a l'exercici 2016 i, a efectes comptables, es finançarà amb romanent de tresoreria corresponent a la liquidació del pressupost 2015 i amb el capítol 9 d'ingressos. La resta de moviments, 91,4 milions d'euros, corresponen a transferències de crèdit entre partides pressupostàries per a l'adaptació de la pròrroga al projecte de pressupostos per a 2016.

La comissió municipal d'Economia i Hisenda de dimarts que ve debatrà aquest punt i les pròximes setmanes seguiran les converses entre el govern i els grups municipals per arribar a un acord.

El PSC i la CUP van anunciar ahir que votaran a favor de l'aprovació inicial, amb la qual cosa l'alcaldessa Ada Colau, compta ja amb 18 vots per tirar-la endavant i tot apunta que ERC, amb 5 regidors, també l'acabarà defensant.