Tots els grups parlamentaris amb l'excepció de la CUP van signar una declaració que compromet el Parlament a commemorar cada 11 de març el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme.

El text es va vehicular a través d'una declaració de la Junta de Portaveus i ahir dimarts va passar el darrer tràmit a la Mesa abans de ser publicat al Butlletí Oficial del Parlament.

La iniciativa va ser de C's, que fa anys que reclama que la cambra catalana se sumi als actes institucionals que fan altres administracions en record de les víctimes del terrorisme. La CUP va ser l'únic grup que va decidir no incorporar la seva signatura en entendre que commemoracions d'aquest tipus utilitzen políticament a les víctimes.

La intenció de C's i de la resta de formacions que s'han sumat a la iniciativa era aprovar la declaració divendres passat, coincidint amb l'11 de març.

La negativa de la CUP a sumar-se va fer ajornar la decisió a l'espera d'un canvi de posicionament en el sí de l'esquerra anticapitalista. La CUP va decidir no participar-hi i el text va ser registrat finalment aquest passat dilluns per superar aquest dimarts a la Mesa el darrer tràmit.