El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rebrà avui per primera vegada el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al Palau de la Generalitat. Puigdemont va assegurar ahir que el Govern "dialoga amb tothom" i amb "partits polítics de totes les condicions", cosa de la qual, segons va assegurar, hi haurà "una mostra" avui, en al·lusió a la reunió que mantindrà a Palau amb el líder del PSOE.

"Som un Govern que dialoga amb tothom, començant pels sectors socials i econòmics, des de la petita botiga fins al gran banc i acabant, naturalment, per partits polítics de totes la condicions i, com sabeu, demà tindrem una mostra més d'això", va dir Puigdemont en una roda de premsa al costat del president de Banc Sabadell, Josep Oliu, en un acte a Barcelona.

El president de la Generalitat va dir que "no serà la primera (reunió), n'hi ha hagut d'altres", i va afegir que "els consellers han tingut oportunitats per demostrar que la nostra és una actitud de diàleg". "Espero que no sigui l'última, perquè seguirem tenint oportunitats per dialogar", va dir el màxim dirigent de la Generalitat en la presentació a la seu del Banc Sabadell del llibre Capitans del Comerç, que relata la història d'èxit de 50 empreses catalanes.

"Parlar de tot"

La portaveu del PSC, Esther Niubó, va defensar ahir que en la reunió d'avui entre el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el president català, Carles Puigdemont, s'ha de "poder parlar de tot" i "no posar línies vermelles al diàleg", encara que "una altra cosa" seria acordar una cosa contrària al programa socialista.

Però el secretari de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, va recordar a Sánchez que en aquesta reunió no pot parlar de "saltar-se la legalitat", d'un referèndum o trencar la unitat d'Espanya, perquè és el "veto polític" signat amb Ciutadans de cara a la investidura.

"Si Sánchez se surt d'aquest acord i condicions, Ciutadans s'aixecarà de la taula, com ja havíem dit", va advertir De Páramo després de conèixer-se la notícia de la reunió.

En tot cas, la portaveu del PSC va deixar clar que una cosa és dialogar sense línies vermelles i "una altra cosa és que acordéssim una cosa que anés en contra del nostre programari".

El vicesecretari d'organització del PP, Javier Maroto, va criticar ahir que Pedro Sánchez es reuneixi amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sense la presència del líder de C's, Albert Rivera. En una roda de premsa després de la reunió del Comitè de Direcció a la seu de Gènova, Maroto va explicar que Rivera no assistirà a la reunió de demà perquè l'acord de govern entre PSOE i C's "potser no és tan sòlid com podríem pensar".