Un home de 39 anys ha mort aquest dilluns a Cunit (Baix Penedès) després de patir una aturada cardiorespiratòria mentre era detingut per la policia local i els Mossos d´Esquadra. Segons han informat els Mossos en un comunicat, l´home "en tot moment ha oposat gran resistència i s´ha mostrat molt alterat i agressiu". Els fets s´han produït cap a dos quarts de dotze del migdia, quan la policia local anava a arrestar l´home per ordre d´un jutjat d´Osca. L´individu s´ha mostrat violent i, fins i tot, hauria propinat cops de puny a un agent. La policia local ha requerit el suport dels Mossos d´Esquadra atès que l´home, que acumulava prop d´una cinquantena d´antecedents, ja havia mostrat en ocasions anteriors una actitud violenta i agressiva amb la policia.

De seguida s´han iniciat les tasques de reanimació fins a l´arribada del Sistema d´Emergències Mèdiques, que hi ha desplaçat un Vehicle d´Intervenció Ràpida i dues ambulàncies. Tot i això, els efectius sanitaris tampoc han pogut fer res per salvar-li la vida.

A banda de la investigació duta a terme per la policia judicial, tal com marquen els protocols, la Direcció General de la Policia ha obert una informació reservada per aclarir les circumstàncies i les causes exactes de la mort de l´home.

Els fets han passat cap a dos quarts de dotze d´aquest dilluns a l´alçada del número 62 de l´Avinguda de Barcelona de Cunit, quan la policia local es disposava a arrestar l´home donant compliment a una ordre de detenció provinent d´un jutjat d´Osca.

El succés genera una gran expectació a Cunit

Algunes de les persones que es trobaven a la zona són Alegria Linares i Jesús Santas, dos activistes de la PAH que estan acampats davant d´una seu bancària propera. En declaracions a l´ACN, han explicat que s´han apropat al lloc dels fets i han vist que "hi havia un senyor a terra amb dos mossos a sobre", ha manifestat Linares. A més, han relatat les escenes de tensió que s´han viscut, ja que al lloc i hi havia la dona i familiars i coneguts de l´home que cridaven i ploraven.