El jutge de l'Audiència Nacional que investiga el «cas Pujol» va encarregar a la UDEF que descobreixi la veracitat d'una denúncia que li va presentar un advocat sobre suposades irregularitats en la concessió i explotació del tramvia de Barcelona, per determinar si estan relacionades amb la causa.

En una providència, a la qual va tenir accés Efe, el titular del jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata, remet la denúncia que ha rebut a la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional, a fi que, «prèvies les gestions i investigacions oportunes», informe sobre el seu contingut «en relació amb l'objectiu i abast» de la causa sobre el «cas Pujol».

La denúncia, remesa per l'advocat de Barcelona Teodomiro M., adverteix que es van poder cometre suposades irregularitats en la concessió i explotació de les xarxes de tramvia de Barcelona, el Trambaix i el Trambesòs, «que podrien ser constitutives d'un possible delicte de prevaricació o malversació administrativa, amb intervenció fraudulenta en contracte públic i infracció del deure de fidelitat en la gestió dels serveis públics».

En el seu escrit, l'advocat assegura que l'exconseller ja mort Albert Vilalta, que va exercir durant els governs de Pujol, actuava com a «aconseguidor» de grans obres públiques, per les seves «estretes relacions» amb les constructores, i que va ser el primer president de Tramvia Metropolità SA.

«Inversió milionària»

A més, recorda que la redacció del projecte, la construcció i l'explotació del sistema de tramvies de Barcelona «va suposar i segueix suposant una inversió milionària de cabals públics, que aparentment s'han aportat a qui no tenia, ni té, empara per rebre'ls i, per això, obert a qualsevol suposició de delicte».

En el seu escrit, l'advocat adverteix De la Mata que les xarxes de tramvia de Barcelona són explotades per empreses «que no són d'economia mixta, contravenint el que expressament s'indicava en el plec de clàusules administratives». Després de rebre aquest escrit, el jutge el va traslladar al Fiscal del «cas Pujol» per «al seu coneixement i informe» i ho va remetre a la UDEF per tal que informi sobre el seu contingut.