El president de la Cambra de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet, es va referir ahir a les especificitats polítiques i econòmiques de Catalunya afirmant que «no hi ha pitjor injustícia que tractar igual els desiguals» i va advocar per posar en relleu «el valor afegit que suposa ser català i espanyol».

En la presentació del llibre El año mágico de Adolfo Suárez (Ed. Esfera de libros), de Rafael Anson, que va tenir lloc ahir al Cercle del Liceu de Barcelona, Bonet va destacar que Catalunya «manté una identitat cultural i idiomàtica pròpia, i existeix un orgull català».

«Sentit de pertinença»

Això no obstant, el també president de Freixenet, va afirmar que «això és compatible amb ser espanyol i europeu, i amb tenir orgull i sentit de pertinença» també va subratllar que «la política ha de ser de convenciment» en el valor afegit que suposen les esmentades identitats i en allò nociu de «negar aquesta realitat».

Durant la seva intervenció en la presentació del llibre al costat del seu autor, Bonet també va destacar la importància de valorar l'etapa de la Transició: «Contra la tendència natural dels espanyols a entrar en trifulga, es va optar per arribar a l'acord i passar pàgina per guanyar un futur millor», va subratllar l'empresari. En declaracions a la premsa abans de l'acte, Bonet va valorar la baixada dels tipus al 0%, des del 0,05% previ, anunciada ahir pel president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, de qui va dir: «Ens està acostumant a bones decisions».