El jutge que investiga el pederasta confés Joaquim Benítez, exprofessor dels Maristes de Sants-Les Corts, acumula ja 16 denúncies per abusos sexuals en contra de l'exmestre i ha demanat a les parts que es pronunciïn sobre si 14 d'elles poden haver prescrit.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona ha pres ja declaració a dues de les persones que han denunciat l'exmestre, els quals van ratificar els abusos sexuals davant el magistrat.

Posteriorment, el jutjat ha rebut una quinzena de denúncies més d'exalumnes contra l'abusador sexual confés, un dels quals ha decidit retirar-la.

El magistrat ha demanat a la Fiscalia i a les defenses que es pronunciïn sobre si 14 casos d'abusos sexuals més denunciats contra Joaquim Benítez han prescrit, ja que la llei estableix que el termini màxim és de quinze anys una vegada la víctima ha arribat a la majoria d'edat.

L'exprofessor de Maristes de Sants-les Corts Joaquim Benítez va deixar el centre educatiu l'any 2011, després que la família d'una de les víctimes denunciés els abusos a la direcció del centre, que va acordar amb el professor la seva baixa voluntària.

Ibán Fernández, advocat que porta sis dels denunciants, ha demanat al jutge que prengui declaració a tots ells, encara que els seus casos ja hagin prescrit.

El propòsit del lletrat és anar a la via civil per exigir responsabilitats econòmiques pels casos que hagin prescrit, una vegada tingui l'acte d'arxiu per haver transcorregut el termini màxim per dur a terme una investigació penal.

En el mes que fa que està en llibertat provisional, després de prestar declaració davant del jutge instructor, Joaquim Benítez ha comparegut setmanalment a la comissaria, com va establir el magistrat en l'acte en què va descartar el seu ingrés a la presó preventiva.

Un altre docent

Un altre presumpte pederasta dels Maristes, A. F., va confessar, en una entrevista amb càmera oculta, els abusos als quals va sotmetre en els anys 80 als seus alumnes, cinc dels quals el recorden com «un monstre» que els va agredir sexualment. Segons El Periódico de Catalunya, l'home, entorn dels 70 anys ara i el tercer professor dels Maristes que confessa els seus abusos, diu: «Ho sento, noi». «Estic súper penedit», afegeix.