La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va admetre ahir que no és bo que la CUP faci perdre votacions a JxSí al Parlament. «No volem que passi gaire sovint, però quan passa, passa, i mirarem que no es torni a repetir», va manifestar en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Tot i això, va apostar per «desdramatitzar» aquesta qüestió i va recordar que en l'anterior legislatura CDC també havia perdut alguna votació malgrat l«acord parlamentari amb els republicans. D'altra banda, preguntada sobre la possibilitat d'una llista conjunta entre CDC i ERC si es tornen a repetir les eleccions espanyoles, Munté va considerar que seria «bo i útil» i va remarcar que ara, a diferència del 20-D, hi ha un govern de JxSí a Catalunya. Després que, en el ple del Parlament de la setmana passada, els vots de la CUP permetessin tramitar una proposició de llei del PSC que demana fer marxa enrere en l'adjudicació d'ATLL, Munté va reconèixer que el Govern no vol que es doni aquesta situació «gaire sovint». Tot i així, va remarcar que allò rellevant és que hi hagi acord entre JxSí i la CUP amb els «aspectes cabdals». Munté també va replicar al conseller Santi Vila que Convergència no ha estat en els últims mesos una «mala còpia» d'ERC. «Ningú aspira a ser còpia de ningú sinó una millor, més gran i més permeable força política», va afegir.

Per altra banda, el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va lamentar que el grup Catalunya Sí que es pot (CSQEP) «parli d'impossibles» i amb els escassos recursos de què disposa la Generalitat «proposi destinar 4.000 milions d'euros al pla de xoc contra la pobresa» cosa que veu com «un frau» als ciutadans.

D'altra banda, el president català, Carles Puigdemont, va rebre ahir l'ambaixador de l'Uruguai, Francisco Bustillo, acompanyat del conseller d'Exteriors, Raül Romeva, al Palau de la Generalitat.