Les entitats sobiranistes es concentraran dilluns per acompa?nyar l'exconseller de Presidència de la Generalitat i diputat al Congrés Francesc Homs quan acudeixi a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la consulta alternativa del 9-N.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), "mnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han convocat la concentració per dilluns a les 9 del matí a les portes del Palau de Justícia de Barcelona.

En la concentració hi seran els presidents d'ANC, "mnium, AMI i ACM, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Pep Andreu i Miquel Buch, respectivament. Homs, que va ser conseller de Presidència durant l'organització del 9-N, està citat dilluns per declarar en el cas de l'organització de la consulta alternativa del 9-N, que el Govern d'Artur Mas va mantenir malgrat la suspensió del Tribunal Constitucional (TC).

L'actual portaveu de Democràcia i Llibertat (DL) al Congrés declararà voluntàriament, assistit per un advocat, encara que sense la condició formal d'investigat, ja que, en ser diputat a la Cambra Baixa, és aforat davant el Tribunal Suprem (TS) i aquest és l'únic òrgan que pot enjudiciar-lo.

Homs es convertirà en el quart membre de l'anterior Govern català que declara al TSJC.