La Secretaria d'Universitats i Recerca ha assegurat aquest dijous que l'activitat a les universitats públiques catalanes s'està desenvolupant amb "normalitat" tot i que ha admès que hi ha hagut "excepcions" en algunes facultats durant la vaga convocada contra l'aplicació del model 3+2. Per exemple, a la UB, ha explicat que hi ha hagut seguiment de la protesta a l'Edifici Històric, concretament a les facultats d'Economia i Empresa, Dret, Geografia i Història i Farmàcia. A més, hi ha hagut incidents per accedir als edificis per la presència de piquets que no deixaven entrar als estudiants, segons el Govern, que en el cas de l'UAB ha atribuït la baixa presència d'estudiants entre dos quarts de vuit i dos quarts de deu del matí pel tancament dels accessos per carretera i el tall a l'estació dels FGC.

En quant a les altres universitats, a l'UPC s'ha seguit l'activitat acadèmica amb normalitat a excepció de l'Escola d'Arquitectura i a l'UPF s'ha vist afectada fins a les onze del matí al campus de Poblenou i de la Ciutadella. En aquest darrer, s'ha tancat per motius de seguretat pel bloqueig amb cadenats de les portes d'emergència, segons la Secretaria d'Universitats i Recerca.

Pel que fa la Universitat de Lleida, hi ha hagut normalitat a tots els campus, mentre que a la Universitat de Girona només hi ha hagut seguiment a la Facultat de Dret i a la Facultat d'Educació i Psicologia. A la Universitat Rovira i Virgili, per últim, la situació és de normalitat excepte en alguns campus, com el de Catalunya.