El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va enviar ahir una carta al secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, enquè li demana una reunió «immediata» per abordar l'estat de les obres de l'estació d'alta velocitat de la Sagrera, a Barcelona.

Durant una visita a Tremp (Pallars Jussà), Rull va informar d'aquesta gestió després d'expressar la seva preocupació per l'actual paralització de les obres d'aquesta estació, segons un comunicat de la conselleria de Territori.

«Aquest és un tema que ens preocupa. Les obres de la Sagrera estan completament abandonades i s'ha produït un procés de licitació de l'estació que no ha estat afortunat i que ha generat un nivell d'oposició de sectors prestigiosos i de col·legis professionals», va afirmar, en declaracions als mitjans de comunicació.

Els col·legis professionals d'arquitectes, economistes, enginyers de camins, canals i ports, i d'enginyers industrials han fet pública una declaració conjunta en la qual demanen a Adif, l'entitat que gestiona les infraestructures fèrries, que respecti els criteris de valoració consensuats per a la licitació dels projectes de l'estació.