La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha anunciat aquest divendres la convocatòria de 2.700 noves places públiques. Són places de reposició, la majoria per a col·lectius prioritaris, és a dir, per cobrir els buits deixats per persones que s'han jubilat o que han deixat la funció pública. La mateixa Borràs ha reconegut en declaracions a la Xarxa que hi ha un "compromís" amb els Mossos d'Esquadra i que una partida important anirà cap aquí. També es prioritzarà el personal relacionat amb l'acció social. El Govern ja va anunciar l'estiu passat una convocatòria de 1.230 places, la primera que feia després de la crisi.

"Sabem que després d'uns quants anys sense oferta pública hi ha demanda per part de tots els departaments, però caldrà ajustar aquestes 2.700 places", ha apuntat Borràs, que ha indicat que ara s'està parlant amb totes les conselleries per establir prioritats. El compromís amb els Mossos existeix després que l'any 2015 s'anunciés la renovació d'altres cossos com el de Bombers.

En tot cas, la consellera, que ha recordat que l'oferta pública depèn en gran mesura dels criteris i limitacions que imposi l'executiu espanyol, ha indicat que el Govern prioritzarà "aquells temes que són més sensibles de cara a la ciutadania".