La família d'una suposada víctima d'abusos als Maristes de l'Eixample de Barcelona ha acusat la direcció del centre de dissuadir-los el 1993 de denunciar un professor, del qual ja li constaven queixes per casos semblants des de l'any 1979.

Segons informava El Periódico de Catalunya, els familiars d'un alumne es van reunir amb la direcció dels Maristes de l'Eixample el 1993 per advertir-los que el seu fill havia estat víctima d'abusos per part del professor A. E.

El director del centre es va comprometre a apartar el professor del col·legi i va prometre a la família que no tornaria a treballar amb nens i, segons la versió de la mare, en contrapartida els va intentar treure del cap la idea de denunciar-lo, ja que si portaven el cas a la policia suposaria un cop dur per «al prestigi» de la institució.

Segons van informar fonts pròximes al cas, aquesta família, que es penedeix ara d'haver-se deixat convèncer i no portar llavors el cas a la policia, ha contactat ja telemàticament amb els Mossos d'Esquadra per comunicar-los la seva intenció de denunciar l'exprofessor dels Maristes de l'Eixample, centre ubicat al carrer València.

Aquesta denúncia, si acaba fructificant, se sumarà a les desenes que els Mossos d'Esquadra han rebut les últimes setmanes, després de destapar-se el cas de l'abusador confès dels Maristes de Sants, Joaquim Benítez, sobre el qual ja s'acumulen una quinzena de denúncies. També ha estat denunciat un sotsdirector dels Maristes de Sants, que ha estat apartat del centre per la direcció del col·legi.

Sobre el professor dels Maristes de l'Eixample A. E., que va ser tutor d'EGB durant almenys 15 anys, consten queixes per part dels pares de víctimes d'abusos almenys des de l'any 1979, segons testimonis que recull el mitjà de comunicació.

Un cas de finals dels anys 70

En concret, els pares d'una víctima es van queixar davant la direcció del centre pels abusos soferts pel seu fill en el curs 1978-79.

Segons els seus familiars, quan van acudir al centre per denunciar els tocaments que havia patit el seu fill, a l'escola no van adoptar cap mesura i l'home va seguir exercint, si bé els abusos a l'alumne van cessar.

Quan la família de l'alumne que suposadament va ser víctima d'abusos l'any 1993 va acudir al centre per queixar-se, la direcció els va admetre que coneixien el que feia el professor, segons la mare, perquè ja havien rebut altres queixes semblants.