Una jutge de Barcelona ha reobert la causa per les càrregues policials a l'acampada d'indignats de la plaça Catalunya de Barcelona, el maig del 2011, i ha citat a declarar com a investigat el subinspector dels Mossos Jordi Arasa, que era responsable de l'operatiu d'ordre públic a l'operació.

En una providència, la titular del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona cita per al pròxim 3 de març al mosso d'esquadra, després que un informe pericial determinés que va ser l'antidisturbi que va colpejar cinc dels «indignats» que estaven asseguts a terra per impedir que la policia entrés a la plaça.

Jordi Arasa va ser condemnat per l'Audiència de Barcelona a una multa de 225 euros per assestar diversos cops de porra a l'exdiputat de la CUP David Fernández, que encara no era parlamentari, quan estava assegut a terra amb els braços en alt, concentrat al costat d'altres «indignats».

Arasa va ser l'únic agent de la policia catalana jutjat per les càrregues en l'acampada d'indignats del 27 de març del 2011, ja que el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona, Josep Maria Miquel Porres, ja mort, va arxivar la causa contra la resta d'imputats, entre ells l'exdirector dels Mossos d'Esquadra Manel Prat i l'extinent d'alcalde Assumpta Escarp.

El subinspector també va ser imputat l'any passat per un delicte de lesions, acusat de copejar presumptament manifestants en les protestes contra el desallotjament del centre okupat Can Vies de Barcelona.

En un acte, la jutge que investiga el cas ha acordat arxivar la causa contra Assumpta Escarp, que estava imputada per prevaricació, en entendre que va donar «expresses instruccions» als guàrdies urbans «de no utilitzar en cap cas la força, ni realitzar càrrega alguna».