L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va declarar davant del jutge de l'Audiència que no va regularitzar els diners d'Andorra per por a comprometre's políticament. Durant les més de tres hores que va declarar fa dues setmanes i en una conversa que reproduïa ahir el diari El País, Pujol va reiterar que la fortuna que tenia a Andorra provenia d'un llegat del seu pare Florenci Pujol. Els diners -que els hauria fet mitjançant el tràfic de dòlars durant els anys 40 i 50, llavors il·legal però permès pel règim- van passar a l'expresident per desig exprés del seu progenitor i davant les reticències d'un Pujol que, assegura, fins i tot es va discutir amb el seu pare per aquest assumpte.

Pujol explica que el seu pare va preveure llegar aquests diners en cas de necessitat per si la seva família es quedava sense diners a causa de les activitats polítiques de l'expresident. En aquest sentit, Pujol va dir al jutge que en arribar a la Generalitat «hauria estat bé legalitzar aquesta qüestió, però no ho vaig fer per les conseqüències que hagués tingut per a mi, com s'ha demostrat. Tothom, fins i tot jo, no vam trobar el moment».

«Vull explicar l'orígen perquè no vull que es pensi que aquest diner ve d'operacions fetes sota influxos ja de temps... per raons polítiques, sinó que ve d'abans», va justificar l'expresident.