La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va mantenir una conversa telefònica ahir amb el pare que va destapar agressions sexuals als Maristes de Sants-Les Corts i li va traslladar que va enviar la seva carta als grups parlamentaris.

Manuel B. havia enviat una carta als 135 diputats del Parlament i als 40 regidors de l'Ajuntament de Barcelona per reclamar una comissió parlamentària o municipal per «revisar els protocols d'actuació contra aquest tipus de violència o crear-los des de zero».

Segons va explicar Manuel B., la presidenta ha demanat als grups que tinguin en compte la seva carta i li va explicar que dijous que ve el ple de la cambra debatrà una proposta de Catalunya Sí que Es Pot sobre aquesta qüestió. Així mateix, Forcadell li va recomanar que es posi en contacte amb els diferents partits per fer-los arribar les seves peticions.

En la carta enviada, el pare de l'alumne que va patir abusos sexuals per part del professor d'educació física, Joaquín Benítez, també sol·licita un programa de sensibilització social davant els abusos, que impliqui docents, pedagogs i psicòlegs amb l'objectiu de començar «el canvi des de les aules», i insta els parlamentaris i regidors a demanar al govern espanyol que impulsi una reforma del Codi Penal perquè aquest tipus de delictes no prescriguin.

De les institucions, també n'esperen «una condemna enèrgica» per «demostrar que estan amb les víctimes». Manuel B. té previst reunir-se en els pròxims dies amb el grup municipal i parlamentari de C's.