El jutge que investiga el saqueig del Palau de la Música va nomenar ahir dos perits per taxar les quinze seus de CDC embargades, davant la negativa de l'Agència Tributària a fer-ho per la seva falta de mitjans humans i perquè aquesta tasca no figura entre les seves «funcions i competències».

En una providència, el titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona va ordenar nomenar els perits necessaris per valorar les finques que Convergència va posar a disposició del jutjat per assegurar la seva eventual responsabilitat civil per lucrar-se suposadament amb l'espoliació del Palau.

El jutge vol saber el valor de les finques embargades -que CDC estima en 3,6 milions d'euros en una taxació particular- abans de decidir si amplia a 6,6 milions la responsabilitat civil que la Fiscalia exigeix a la formació i que, per ara, el magistrat manté en 5,1 milions d'euros.

La Delegació de l'Agència Tributària a Catalunya, a qui el jutge va ordenar en primer lloc taxar les seus embargades a CDC, ja es va negar a efectuar el peritatge pels mateixos motius que ara esgrimeix la central, cosa que va portar llavors el magistrat a demanar auxili a la Direcció General d'Hisenda. En una carta enviada al jutjat, el director general de l'Agència Tributària Santiago Menéndez Menéndez va admetre l'«especial transcendència de la causa que està sent instruïda, en la mesura en què a la mateixa es ventilen i protegeixen els interessos generals de l'Estat».