L'actual cap d'informatius de TV3, el figuerenc Jaume Peral, es perfila com el nou director de la televisió. Segons va avançar a ACN el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, preveu proposar Peral al Consell de Govern de l'ens per substituir Eugeni Sallent. La propera reunió del Consell de Govern de la CCMA se celebrarà demà, dia que es podria concretar el nomenament. Si es confirma, Peral substituirà en el càrrec Eugeni Sallent, que aquest dilluns va anunciar que abandona el càrrec que ha ocupat durant gairebé 4 anys.

Eugeni Sallent deixa la direcció de TV3 després de gairebé quatre anys. En una carta als treballadors, Sallent va explicar que ho fa «amb el convenciment que ha arribat el final d'una etapa apassionant, intensa i molt enriquidora». «Marxo amb la tranquil·litat d'haver complert amb l'encàrrec que se'm va encomanar i d'haver assumit la meva responsabilitat amb honestedat, compromís i màxim rigor», va afegir.

El fins ara director també va anunciar la seva decisió a través del seu compte de Twitter: «Final d'una etapa, gràcies a tots els que m'heu acompanyat. Content i satisfet de la feina feta. Visca TV3». Sallent va ser nomenat director de TV3 l'abril del 2012 procedent de RAC1. En la carta, Sallent constata que els anys que ha estat al capdavant de l'emissora ha hagut d'afrontar «dificultats de tota menaç, amb «una crisi econòmica molt severa i una situació polític molt convulsa». Tot i això, va destacar que s'ha aconseguit «mantenir el lideratge fins a dia d'avui sense perdre el verdader sentit de servei públic que converteix TV3 en la referència de la majoria dels catalans». Sallent afegeix que «no ha estat fàcil» però que ha estat «clau» comptar amb «l'esforç i el talent» dels professionals de la televisió per assolir els objectius.Sallent, que pensa que sempre ha estat conscient de la «temporalitat del càrrec», va assegurar que marxa «content, tranquil i agraït a tots els companys i professionals» que han compartit amb ell «aquesta experiència formidable».

Entre els substituts que havien sonat fins ara hi havia l'exdirector de la La Vanguardia, José Antich, i els periodistes Antoni Bassas i Vicent Sanchis.

Eugeni Sallent va substituir Mònica Terribas a l'abril del 2012 a proposta del president del consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, en una votació en la qual no hi va haver cap vot en contra. Anteriorment, Sallent va ser gerent de Catalunya Ràdio entre 1995 i 1999, any en que va ser nomenat director general de Radiocat XXI, empresa que gestiona les emissores RAC1 i RAC105, del Grup Godó.

Durant la seva etapa com a director general, l'emissora generalista RAC1 es va convertir en líder d'audiència en moltes de les franges horàries, mentre la radiofórmula RAC105 va fer el salt a la televisió digital amb RAC105TV. Al juny del 2010, Eugeni Sallent va rebre l'III Premi Quim Regàs de Periodisme en reconeixement a la seva labor al capdavant de les emissores del Grup Godó.

A l'octubre del 2010 va ser nomenat president de la productora audiovisual Nova Veranda, constituïda pel Grup Godó i Boomerang TV, amb l'objectiu d'oferir continguts de qualitat a les operadores de televisió.