CDC inicia aquesta setmana un procés participatiu perquè 30.000 militants i simpatitzants aportin propostes per al seu congrés de refundació, a través d'un debat en què s'abordarà des de la possibilitat d'incloure primàries o de canviar sigles fins a l'estructura organitzativa de la formació. El procés participatiu, anomenat «Torn Obert», començarà aquest dijous i s'allargarà fins a l'abril, moment en el qual s'elaborarà un document amb les conclusions de les aportacions de les bases que hauran de servir per al congrés de refundació del 3, 4 i 5 de juny.

Així es va acordatr després d'un debat «viu» del Secretariat Permanent de CDC, segons va explicar la portaveu del partit, Marta Pascal, en una roda de premsa. La idea, va dir Pascal, és que unes 30.000 persones entre militants, simpatitzants i persones que han format part de qualsevol llista de CDC -i que hauran de registrar-se- s'expressin«sense cap a priori» sobre diversos temes, per tenir així una «foto real» del partit que volen a nivell ideològic, organitzatiu i d'estratègia política.

El debat se celebrarà en assemblees territorials fins a final d'abril -en què participaran membres de la direcció però com militants de les agrupacions de les quals formin part- amb dues parts diferenciades.

La primera comptarà amb un qüestionari de 90 preguntes per definir el model del partit que es desitja i la segona serà més oberta, amb la participació dels assistents, que podran fer altres propostes. Del contingut de cadascuna d'aquestes assemblees -se celebrarà almenys una per comarca i una per cada ciutat de més de 20.000 habitants-, s'elaborarà un document que serà el «veritable esperit fundacional» de CDC.

Per als que no puguin assistir a les assemblees, el partit facilitarà que puguin fer les seves aportacions per via telefònica o a través d'una pàgina web específica que s'inaugura avui mateix, segons han explicat des del partit.