El conseller de Justícia, Carles Mundó, va dir ahir al vespre que el Govern espanyol «s'ha ficat de peus a la galleda amb el recurs davant del Tribunal Constitucional contra la Conselleria d'Exteriors», ja que ha impugnat l'organització interna del departament, i no pas les seves competències.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va respondre que els recursos judicials formen part del «funcionament normal de l'estat de dret», i va assegurar que les declaracions públiques dels polítics no formaran part dels recursos, sinó només els actes jurídics, al contrari del que havia assegurat ahir al migdia la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Els dos polítics van fer aquestes declaracions després de participar en la festivitat de Sant Raimon de Penyafort del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB).

El ministre va defensar la postura del Govern espanyol amb la presentació de continuats recursos al TC contra actes i lleis del Govern i el Parlament.

Segons ell, en l'àmbit polític cada administració ha de defensar les seves competències i ha recordat que la Generalitat també presenta recursos contra el Govern espanyol.