Una jutge de Barcelona va deixar a les portes d'un judici l'exdirector dels Mossos d'Esquadra Xavier Martorell i a l'exdirectiu del Barça Joan Oliver per facturar al club serveis d'espionatge de l'agència Método 3 aliens als fins de l'entitat, entre ells seguiments a regidors d'UDC.

En un acte, la titular del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona aprecia suficients indicis per enviar a judici Martorell i Joan Oliver per un delicte d'administració deslleial i, en el cas de l'exdirector dels Mossos d'Esquadra, un altre d'estafa al FC Barcelona.

La causa es va obrir arran d'una querella presentada pel Barça contra Joan Oliver, que va ser director general del club sota la presidència de Joan Laporta, i contra Martorell, que va ser responsable de seguretat del club i després director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, per factures irregulars a l'agència de detectius Método 3 que, entre els anys 2008 i 2010, van sumar 408.661 euros.

Deu dies a la Fiscalia

Amb aquest tràmit, la jutge dóna un termini de deu dies a la Fiscalia i a l'acusació particular exercida pel Barça perquè presentin els seus escrits de qualificació, amb vista a dictar l'obertura de judici oral contra Xavier Martorell i Joan Oliver.

La jutge aprecia indicis que, entre els anys 2008 i 2010, els acusats «van utilitzar els recursos econòmics» del FC Barcelona «en benefici propi i exclusiu».