Els deu bisbes de Catalunya van signar una nota conjunta de condemna de qualsevol abús comès sobre menors i, davant el cas destapat als Maristes de Sants-Les Corts, han demanat «garantir la transparència i actuar amb tolerància zero». Els bisbes es van reunir durant dos dies a Tiana en la Conferència Episcopal Tarraconense i, entre els assumptes tractats, ha sorgit el dels casos de pederàstia denunciats al col·legi dels Maristes de Sants-Les Corts. Per això, davant les denúncies d'abusos a menors en alguns centres educatius de Catalunya, de titularitat catòlica, els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense han reiterat la seva «total condemna a qualsevol abús, de qualsevol tipus, comès contra un nen o un menor d'edat».

«Ens comprometem a lluitar contra aquesta plaga que destrueix tantes infàncies», van prometre els bisbes, que recorden que s'han d'apartar cautelarment les persones acusades i col·laborar amb la justícia i les autoritats civils.

De la mateixa manera, demanen que «l'extensa xarxa d'institucions educatives que l'Església posa al servei de les famílies del país, creiem que no pot ser sotmesa a una permanent sospita» i que no es qüestioni per aquests casos «que deplorem i condemnem» tota la feina de les comunitats educatives.

«El papa Francesc, igual que els seus immediats predecessors, ha repetit diverses vegades aquesta condemna i ha manifestat la seva proximitat a les víctimes. En comunió plena amb ell, ens comprometem a lluitar contra aquesta plaga que destrueix tantes infàncies», prometen els bisbes en una nota de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Els Mossos es defensen

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, va admetre ahir que el cos policial podia haver investigat millor el cas d'abusos sexuals a un menor al col·legi Maristes de Sants-Les Corts l'any 2011. No obstant, va assegurar que no van incomplir el protocol del 2006 sobre aquesta matèria.