L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va defensar ahir la inclusió del poema «Marenostra» a l'acte d'entrega dels premis Ciutat de Barcelona de dilluns passat. Va negar que sigui «blasfem» i va culpar el PP de la polèmica generada, que es va revifar ahir entre els col·lectius catòlics. En el seu compte a Facebook, Ada Colau va defensar la «independència de l'acte», i també «el contingut». «El que alguns mitjans han anomenat "Parenostre blasfem" o "Parenostre sexual" era en realitat una "Marenostra" que cantava a la vida i a la llibertat», assegura l'alcaldessa, que recomana llegir el poema sencer.

El poema «Marenostra», en català, comença amb els següents versos: «Mare nostra que esteu en zel, sigui santificat el vostre cony, l'epidural, la llevadora...», unes paraules que abans-d'ahir van empènyer el president del grup popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, a abandonar l'acte d'entrega dels premis abans que acabés i a protestar públicament després.

Colau va dir que la poeta Dolors Miquel, que va llegir el poema, va ser «contractada sota criteris artístics per una direcció professional i independent» i «es va expressar lliurement, sense seguir cap consigna política del govern».

«Des del màxim respecte»

«Des del màxim respecte a les creences de cadascú, vull defensar la poetessa que, sense intenció d'ofendre ningú, va utilitzar la pregària com a forma metafòrica per recordar el poder creador de la "mare", en contrast amb la repressió d'una cultura patriarcal que encara avui patim», va afegir Colau.

Més de 41.000 persones van signar una petició en les plataformes MasLibres.org i Change.org per demanar que Colau rectifiqui Dolors Miquel. La plataforma en defensa de la llibertat religiosa Maslibres.org va condemnar «el nou atac contra els drets dels creients en el context d'un acte oficial» i va iniciar una recollida de firmes que en menys d'un dia ha sumat ja 29.000 suports, que demanen a Colau «una condemna i disculpa pública».

L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians va presentar una denúncia davant la Fiscalia contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i contra Dolors Miquel, l'autora del poema, per cometre un pressumpte delicte per omissió del deure de perseguir delictes.