Un judici que havia d'haver començat ahir a l'Audiència de Barcelona contra els presumptes autors d'una estafa de 6,8 milions d'euros als hereus d'un príncep de l'Aràbia Saudita va ser suspès en no poder comptar amb el testimoni dels denunciants.

El cas ha arribat a judici onze anys després que la vídua i els descendents del príncep saudita Saad Bin Abdul Aziz presentessin la seva denúncia per estafa, retard que ha impedit jutjar al principal acusat del frau, Agustí G. F., un amic de l'aristòcrata mort, que té 91 anys i les facultats mentals tan minvades que l'Audiència de Barcelona ha acabat per exonerar-lo.

La Fiscalia demanava set anys i mig de presó per a Agustín G. G., exdirector de l'Hotel Princesa Sofia de Barcelona on el príncep es va allotjar entre la dècada dels 70 i els 80 -quan va ser agregat de l'Ambaixada de l'Aràbia Saudita a Espanya, i amb el qual va acabar teixint una relació d'amistat.

El maig de 1989, el príncep va cedir poders notarials a l'acusat perquè pogués vendre les seves propietats a Catalunya, entre les quals figuraven el Castell de Rocafort de Santa Maria d'Oló (Barcelona), així com finques agrícoles i immobles a la zona alta de Barcelona valorats en diversos milions d'euros.

El príncep va morir a Riad el juliol de 1993 a causa d'un càncer, de manera que la vigència dels poders atorgats va quedar extingida, fet que segons la Fiscalia no va impedir que Agustín G. C. i la seva dona venguessin fraudulentament les seves finques i s'embutxaquessin els 6,8 milions d'euros que els van donar per aquestes propietats.

Una casa a Iván De la Peña

Segons informa La Vanguardia, Agustín hauria venut cases a Barcelona a dues persones més, entre elles l'exfutbolista del Barça i Espanyol, Iván de la Peña.