El grup popular a l'Ajuntament de Barcelona estudia si es va cometre una «infracció penal» en llegir-se una versió irreverent del Parenostre durant el lliurament ahir dels Premis Ciutat de Barcelona, i demanarà el cessament del responsable polític que «va consentir» que es recités el text durant l'acte.

Així ho va anunciar el president del grup municipal del PP, Alberto Fernández, que va abandonar ahir l'acte de lliurament dels premis, presidit per l'alcaldessa Ada Colau, per considerar que la lectura d'aquest text de la poeta Dolors Miquel va ser «una ofensa per als catòlics», però també «una falta de respecte per a qualsevol barceloní», tingui o no conviccions religioses.

El poema «Mare Nostra» comença amb els següents versos: «Mare nostra que esteu en el zel, sigui santificat el vostre cony, l'epidural, la llevadora...».

El bisbe de Terrassa, Jose Ángel Saiz, va titllar de «blasfem» el poema que va llegir abans-d'ahir a la nit la poetessa Dolors Miquel durant el lliurament dels premis Ciutat de Barcelona a l'Ajuntament de Barcelona i es va preguntar fins quan aguantarà la paciència dels catòlics. I l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias va considerar ahir que l'Ajuntament de Barcelona va cometre «un error institucional» en incloure en l'acte de lliurament dels premis.