El govern de la Generalitat començarà a aplicar a partir de l'1 de març l'impost sobre pisos buits, amb la finalitat de reduir el volum d'habitatges sense ocupar i incrementar els recursos per a lloguer social.

El Govern va donar llum verd al reglament que desplega aquest impost, que segons la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, va dirigit a les entitats financeres i grans propietaris de pisos buits durant més de dos anys sense causa justificada.

Quedaran exemptes els habitatges protegits amb qualificació oficial vigent, els que estiguin situats a zones d'escassa demanda acreditada, els posats a disposició de programes socials i els apartaments turístics.

De fet, l'impost grava l'incompliment de la funció social de la propietat d'immobles buits i els ingressos que es derivin serviran per ampliar la partida destinada a la compra de pisos per a lloguer social.

La conselleria va detectar 72 municipis on hi ha necessitat d'habitatge social i en els quals existeixen uns 8.300 pisos desocupats en condicions per viure.