El conseller de Justícia, Carles Mundó, va defensar ahir la decisió de mantenir en Infraestructures.cat l'exdirector d'aquesta empresa pública Josep Antoni Rosell, imputat en el cas del 3%, perquè no està ocupant cap càrrec directiu ni té "capacitat" per incidir en la presa de decisions.

En declaracions als mitjans, Mundó va valorar així la decisió del govern català de mantenir Rosell en un projecte d'investigació d'Infraestructures.cat, mentre es resol l'expedient intern que se li va obrir arran de la seva imputació en la causa pel presumpte pagament de comissions a CDC.

Per a Mundó, totes les persones que ocupen un càrrec públic han de ser objecte d'una investigació interna i apartades de les seves funcions quan s'aprecien indicis d'una conducta "incorrecta" i el govern català està especialment compromès amb la transparència i la lluita contra la corrupció.

En aquest sentit, el conseller va precisar que a Rosell "se l'ha apartat de les funcions directives" que desenvolupava en l'empresa que gestiona l'obra pública de la Generalitat i actualment ocupa un lloc de treball sense atribucions directives i sense capacitat de presa de decisions. "La decisió és la que corresponia", va afegir el conseller de Justícia, d'ERC.

La setmana passada, el departament de Vicepresidència i Economia, liderat per Oriol Junqueras, va afirmar que totes les decisions sobre la situació de Rosell es van prendre abans de la presa de possessió del nou Govern i va recalcar que no tenia cap càrrec a l'empresa, sinó que se li ha encomanat un projecte d'internacionalització i de recerca, desenvolupament i investigació en la companyia.".