L'auditor de la Cooperativa de l'Aldea entre els anys 2008 i 2011, Juan Carlos Torres, responsable de l'empresa BDO, continuarà com a investigat per presumpte autor d'un delicte de frau comptable en el cas de la fallida de l'entitat. La secció quarta de l'Audiència de Tarragona va stimar el recurs de la junta rectora de la Cooperativa contra la decisió de la jutgessa de Tortosa que desimputava Torres.

Segons la interlocutòria, a la qual va tenir accés l'ACN, les irregularitats comptables que hauria comès l'exgerent també investigat, Daniel Ferré, no s'haurien pogut produir si Torres no hagués validat uns comptes que falsejaven la imatge financera de la Cooperativa, projectant-ne una totalment allunyada de la realitat.

Credits pendents

D'acord amb els informes pericials, les auditories van permetre comptabilitzar crèdits pendents de cobrar per transaccions amb empreses estrangeres que no es van poder acreditar. El jutge creu que Torres havia de conèixer aquestes maniobres. La desimputació de Torres i BDO va causar perplexitat entre els dirigents de l'entitat i els socis afectats per la fallida.