La CUP va avisar ahir que si, com sembla, el Govern té intenció de mantenir el projecte del macrocentre de joc i oci BCN World sense modificacions, això «contravé» l'acord amb la seva formació i podria «pertorbar» l'estabilitat parlamentària.

Segons va indicar el diputat tarragoní de la CUP Sergi Saladié en una roda de premsa, el seu grup ha arribat a la conclusió, després de la reunió mantinguda sobre BCN World amb JxSí i el Govern per examinar la situació del pla urbanístic, que «el projecte es vol impulsar tal com estava, perquè mantenen els casinos, amb un 6% d'espai reservat, i els hotels».

Saladié va recordar, en aquest sentit, que tant en el programa de JxSí com en el text de l'acord pactat amb la CUP, «el projecte s'havia de revisar, i no veiem que es vulgui reformular ni esperar els 18 mesos que s'havia previst».

CDC vol consulta al territori

Per la seva banda, el portaveu adjunt de Junts pel Sí (JxSí), Roger Torrent, va precisar ahir a la tarda, davant l'advertència llançada per la CUP sobre el projecte de BCN World, que «el debat només ha començat» i per això no hi ha res decidit i es manté el compromís de «revisar» les actuacions de la Generalitat.

I també la portaveu de CDC, Marta Pascal, va defensar circumscriure la consulta sobre el projecte de BCN World als habitants de les comarques tarragonines on tingui incidència aquest complex turístic i de joc.