El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va destacar ahir que la diputada de Junts pel Sí Muriel Casals és un "referent ètic a seguir", la labor de la qual "ennobleix" Catalunya i va fer una crida a "completar el somni" que tanta gent com ella "ha ajudat a fer lluminós i possible".

En una declaració institucional al Palau de la Generalitat, Puigdemont va expressar el seu condol i el del Govern per la mort de Muriel Casals, que segons la seva opinió deixa Catalunya "sense una de les veus que més ha contribuït a canviar" la seva història.

Després de recordar que la diputada de JxSí "estava cridada a tenir un rol fonamental" com a presidenta de la Comissió parlamentària pel procés constituent de Catalunya, Puigdemont va reconèixer: "No estaríem aquí sense l'esforç sovint discret d'algunes persones determinades. Casals era una d'elles".

El president de la Generalitat va evocar també la "senzillesa, discreció i tendresa" de Muriel Casals, que segons la seva opinió és "un referent ètic a seguir" pel seu compromís amb els drets de les persones, la llengua i la cultura catalanes així com la pau i la solidaritat. Puigdemont va destacar de Casals que va ser una "lluitadora per la democràcia", "defensora dels drets de les persones", "compromesa amb la llengua i la cultura", "amb la cultura de la pau i la solidaritat". Per a ell, l'exemple de la diputada de Junts pel Sí "ennobleix el país", per la qual cosa va apel·lar a "completar el somni que tanta gent com Muriel ha ajudat a fer lluminós i possible".

El president de la Generalitat va ressaltar que la diputada "lluitava pel bé comú" i, per això, va presidir Òmnium Cultural, una de les entitats cíviques i culturals "més arrelades i importants" de Catalunya. Segons ell, Muriel Casals va entrar com a diputada al Parlament com a part d'un projecte en el qual va treballar amb "entusiasme, il·lusió i esperança" i amb una "tenacitat determinant en els moments més difícils".

En el seu discurs, el president català va expressar el seu condol a la família de Muriel Casals, una persona que al seu parer "es va guanyar l'estima, l'agraïment i el respecte de moltíssima gent de tot el país gràcies a una vida de compromís social, cívic i polític".