La nova delegada de la Generalitat de Catalunya a Alemanya, Marie Kapretz, té obert un expedient del Govern al qual representa en contra seu per erigir unes obres sense permís al seu domicili.

Segons informa El Mundo, el Departament de Territori de la Generalitat la va emplaçar a l'abril de 2014 a enderrocar unes ampliacions a la masia la propietat de la qual comparteix amb la seva parella i que es van efectuar sense demanar ni pagar la llicència pertinent.

Les obres en qüestió són un porxo de fusta de 33 metres quadrats, així com unes reformes amb què es va elevar el volum i l'altura de la finca, inclosa una segona planta habitable, segons la conselleria. Kapretz va presentar al·legacions contra la resolució que l'insta a derruir els complements que va afegir a la seva masia, un immoble del segle XIX situat a la població barcelonina de Cercs, i catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local i aixecat en sòl no urbanitzable.

Més d'un any i mig després que es cursés la instrucció, els amaniments «manifestament il·legalitzables», segons es desprèn de l'expedient que li va posar Territori, encara no s'han enderrocat.